Dobro došli u Villu Bascu, smještenu u samom centru prelijepe Baške Vode, po kojoj je i dobila ime. Villa je u neposrednoj blizini svih atrakcija, prekrasnih plaža nagrađivanih plavom zastavom.

Uživajte u jedinstvenom spoju povijesti i luksuza. Za Vas smo posebno osmislili naše prostorije, uz veliku pažnju sačuvali povijest ville i spojili je sa modernim uređenjem, posebno dizajniranom unikatnom namještaju i pomno odabranim detaljima kako bi Vam omogućili najbolji mogući odmor.

Villa se sastoji od 9 soba, u njihovu cijenu su uračunati parkirno mjesto i doručak koji se sastoji isključivo od hrvatskih domaćih proizvoda, a svaka je opremljena kako biste uživali u svom boravku.

 

brik natpis

Naša najveća soba, dobila je ime po Briku, tipu broda, jedrenjaka, sa dva jarbola s križnim jedrima, te jednim sošenim jedrom na krmenom jarbolu. Kao sami povijesni jedrenjaci tipa Brik koji za razliku od jedrenjaka brigatina imaju dodatno krizno jedrilje tako i naš Brik koji se prostire na 60m2 ima za razliku od ostlih soba dodatno lođu.

Više informacija o sobi...

 

 

Naša soba na trećem katu dobila je ime po planini Biokovo u podnožju koje je smještena Baška Voda, te naša Basca. Upravo u toj sobi možete uživati u pogledu na planinu koju krasi osim visina, neslućene dubine špilja i jama, domu mnogobrojnih endemskih vrsta, prekrasnom pogledu na planinu koju su ljudi naseljavali i prije pojave pisma.

Više informacija o sobi...

 

 

Soba Brač nazvana po istoimenom otoku, smještena je na južnom dijelu trećeg kata s kojeg se vidi istočna strana otoka Brača, ukrašenog mnogobrojnim uvalama te s oko 300 priobalnih izvora i vrulja, prepoznat u svijetu po bračkom kamenu. Na otoku nema rijeka ni potoka, ali još uvijek su prepoznatljivi kanjoni koje je usjekla rijeka Cetina dok je Brač bio dio kopna.

Više informacija o sobi...

 

 

bastun natpis

Sobu Baštun, nazvanu po kosniku kojim se prednje jedro izbacivalo ispred pramca jedrenjaka, a danas se većinom nalazi na drvenim brodima kao ukras, krasi jugozapadni balkon ville s ogradom koja je replika orginalne ograde kuće.

Više informacija o sobi...

 

 

Naša soba Bura, nazvana je po hlanom mahovitom vjetru koji puše s kopna na more. Iako je poznata po svojoj snazi, jakosti upravo nakon bure uživamo u prekrasnim pogledima. Bura je služila mnogim pjesnicima kao inspiracija, opisana je u prvom hrvatskom romanu " Planine", a možda u njoj i vi nađete svoju inspiraciju.

Više informacija o sobi...

 

 

Upravo po vjetru koji puše iz istog smjera naša sjeveroistočna soba je dobila ime Burin. Burin je blagi vjetar koji najavljuje lijepo vrijeme te je jako poželjan za vrijeme ljetnih vrućina. Burin dopire najdalje desetak kilometara od obale, a zbog smjera ime je dobio po buri i često ga nazivaju njenim mlađim bratom.

Više informacija o sobi...

 

 

bava natpis

Soba Bava nazvana je po laganom povjetarcu koji tek namreška more. Izrazi "ćuti se bava" i "jema lipe bave“, korišteni u Dalmaciji, možda najbolje opisuju koliko je poželjna i dobro došla, pogotovo za ljetnih mjeseci, baš kao i odmor u našoj istoimenoj sobi.

Više informacija o sobi...

 

 

bonaca natpis

Bonaca je izraz za potpuno mirno more, tišinu bez vjetra, more kao staklo glatke površine i upravo po njoj je naša soba dobila ime. Pa kao i more koje utiša i odmori od vjetrova, smire se valovi, odmorite i Vi u našoj Bonaci.

Više informacija o sobi...

 

 

bracera natpis

Naša soba Bracera nazvana je po tradicionalnom drvenom jedrenjaku, s karakterističnom pramčanom statvom i ukrasom u obliku oka na pramcu. Ovaj tip jedrenjaka možemo naći i na povijesnim slikama Baške Vode. Kao što su bracere koristile vjetar za pogon, uživajte uz bavu, burin, divite se snazi bure sa „prove“- balkona naše Bracere.

Više informacija o sobi...

 

 

POVIJESNA GALERIJA

Nekad kuću punu lijepih uspomena, konobu ispunjenu smijehom, mjesto gdje su se generacije družile, prijateljstva stvarala i ljubavi rađale za Vas smo obnovili, renovirali, obnovili stare kamene zidove i uz veliku pažnju sačuvali povijest ville i spojili je s modernim uređenjem, posebno dizajniranim unikatnim namještajem i pomno odabranim detaljima kako bi Vam omogućili najbolji mnogući odmor i kako bi se tradicija druženja, smijeha i uživanja nastavila.

 
 
VILLA BASCA
 
 
Iza Palaca 9, 21320 Baška Voda, Hrvatska
+385 (0)99 545 7010
Facebook: Villa Basca
 
TEGET-KROLO d.o.o.
Iza Palaca 9, 21320 Baška Voda, Hrvatska
OIB: 17643177555
 
 
 
POŠALJITE NAM UPIT
 
 
PRATITE NAS
 
 
RADNO VRIJEME
 
 
Villa je otvorena svaki dan od 0-24h.
 
Radno vrijeme recepcije:
Pon: 08:00 - 22:00
Uto: 08:00 - 22:00
Sri: 08:00 - 22:00
Čet: 08:00 - 22:00
Pet: 08:00 - 22:00
Sub: 08:00 - 22:00
Ned: 08:00 - 22:00